Nadziane biszkopciki
w sam raz na Dzień Mamy
16.05.2013 r.
Oto przepis i krótka fotorelacja z ostatniego spotkania z cyklu "Nastolatki gotują".
Biszkopt:
6 jajek
1 szklanka cukru
3 łyżki mąki tortowej
6 łyżek mąki ziemniaczanej
1 łyżka proszku do pieczenia
Białka ubij na sztywno, dodaj cukier a następnie żółtka. Do całości przesiej mąkę wymieszaną z proszkiem.
Piecz około 30 minut.
Ciasto przestudź i przekrój na 2 połówki.
Nasącz je wodą z cytryną.
Foremkami do wyciskania pierników wycinaj różne kształty następnie przełóż je bitą śmietaną lub gotowym kremem. Udekoruj mini bezami, rodzynkami,
orzechami lub słodką posypką.
Taki mini torcik to świetny pomysł na sprawienie przyjemności komuś bliskiemu. Zapraszamy do eksperymentowania.
Powodzenia